Internet

dinsdag 16 april 2013 | In Vandaag Reacties uitgeschakeld voor Internet

Wat internet al niet doet.

Je kunt lyrisch spreken over hoe indrukwekkend internet nut en betekenis heeft. Vooral het gemak waarmee het web afstanden overbrugt is spectaculair. Mailverkeer en beeldverbinding scheppen de mogelijkheid van contact en communicatie over de hele wereld. Deze laagdrempelige mogelijkheden van verbinding hebben indringende invloeden op gebruikers. Op z’n mooist gezegd: internet maakt vrij en onafhankelijk. De verste uithoeken van de aardbol zijn bereikbaar. Internet is veel meer dan een toevallig apparaat of bedrijfsmiddel. Het staat centraal in een vernieuwde en vernieuwende manier van leven, waarin tal van menselijke netwerken ruim baan krijgen. Een vroegere collega van me drukte het plastisch uit: ‘het kruipt allemaal door dat dunne kabeltje’.

Er zijn ook schaduwzijden. De geweldige voordelen van computers, maken ons ervan afhankelijk. Je voelt je thuis al knap onthand als je provider even niet thuis geeft. In kantoren gaat dat verder; daar voelt het als een gedwongen werkonderbreking. In computers is immers alle noodzakelijke informatie om te kunnen werken opgeslagen. Geen informatie, geen werk…

Internet blijkt ook een weg voor criminelen. Dat was de laatste weken meer dan eens nieuws. Banken, vooral ING, kregen zware aanvallen te verduren. Waarop de minister van Veiligheid en Justitie de banken verweet dat hun verdedigingslinies niet solide genoeg zijn. Elektronisch bankieren en betalen op internet zijn niet zonder risico’s. Maar die neem je op de koop toe, je kunt niet anders. Internet is a bigger part of life.

Op www.rijksoverheid.nl is met het zoekwoord cybercrime meer informatie te vinden. Dit geldt alleen als criminelen deze site niet hebben platgelegd.

Vandaag

21-augustus-2013

Onderdanen

Graag of niet maar onderdanen zijn we allemaal. In eerste instantie doet het woord denken aan totalitaire regimes waar de staat of de vorst de…                      Lees verder Overzicht